За останні 10-15 років у світі медичного одягу відбулися істотні зміни. До одягу для лікарів стали пред'являтися додаткові вимоги, стосовно не лише зручності і захисним властивостям використаних матеріалів. Важливою умовою вибору повсякденного робочого одягу лікаря стала естетична складова.

І традиційний білий халат лікаря почав міняти колір, набувати безлічі форм і варіантів обробки. Шапочки поміняли розмір, то перетворюючись в модні берети, то набуваючи форми кухарських ковпаків. Над модним медичним одягом стали працювати орди дизайнерів різного калібру. Вони почали змінювати реглани, рукави, спинки, кишені, застібки, перетворюючи робочий одяг на витвір мистецтва. Але все ж фантазію їх обмежували певні якості і властивості матеріалів, фурнітура та традиційний образ лікаря в білому халаті.

Але, раптово, на сцену вийшли зовсім несподівані матеріали, фасони і додаткові аксесуари. Отже, до вашої уваги останні новинки в світі медичної моди:

1. Тканини з різноманітними принтами і нанесеними зображеннями

У той час, як в країнах СНД, в одязі лікаря все ще переважають традиційні забарвлення, за кордоном поряд з традиційними білими халатами і однотонними медичними костюмами, при створенні мед одягу успішно використовують яскраві тканини з набивним малюнками від Мікімаусів до зображень.


Лікарі різних спеціальностей мають можливість купити медичні костюми із зображенням тварин, сердець, зубів, кардіограм і т.д. Жіночі медичні костюми, найчастіше, відрізняються простотою крою, але радують око симпатичними квіточками і милими абстракціями.

Крім того, деякі надто прогресивні дизайнери пропонують студентам медикам, медсестрам і лікарям не соромитися носити одяг із зображеннями кісток, м'язів і сухожиль, а також серця і кровоносної системи людини.

2. Обробка

Контрастні канти та атласні пояси зберігають свою актуальність, але не можуть змагатися з вишивкою на одязі для лікарів. Оздоблення машинною вишивкою краю борту і рукавів виробів надає медичному халату або костюму вишуканості. Такий медичний одяг підкреслює високий статус лікаря і викликає повагу до її власника.

3. Трикотажний медичний одяг

Мало поширений вид медичного одягу в Україні і країнах СНД. Як правило, це верхній натільний одяг в тон костюму або халату. Гольфи, футболки, кофтинки з різною глибиною вирізу і довжиною рукава білого, червоного, зеленого, синього кольорів і їх відтінків. Такий одяг зручно одягати під костюм або халат в холодну пору року, і можна носити самостійно.

Крім того, на сайтах стали з'являтися медичні сукні, туніки і спеціальні штани для вагітних лікарів і медсестер. Медичний робочий одяг все більше набуває зовнішньої схожості зі звичайним повсякденним одягом. І це правильно, адже медичному персоналу доводиться проводити в
спеціальному одязі практично весь день.