Як змінювався медичний одяг, Львів спостерігав багато століть, адже згадки про перші шпиталі в цьому місті датуються XIII століттям. 

Усвідомлення, що робоча форма медпрацівника повинна бути комфортною, безпечною та свідчити про професійність лікаря, з’явилось не одразу. Спочатку спецодяг був лише у хірургів, а решта медиків носили свої повсякденні костюми. Поступово відношення до лікарського образу змінювалось, фасони вдосконалювались, з’явилось розуміння важливості захисту від бактерій та мікробів. Значною мірою цей процес завдячує лікарям з різних куточків Європи, які приїжджали до Львова працювати і привозили з собою нові тенденції медичної галузі.

медичний одяг в ОдесіТрадиції в медичному одязі Львова

Місто Лева завжди знаходилось на перетині культур, поєднувало в собі любов до традицій з прагненням до прогресу і було осередком творчих людей. Ознаки цього ми бачимо і у медичному одязі львів’ян – спеціалізовані декоративні вставки, вишивка, надписи, які закликають захищати волю та бути сильними.  

Стиль медичного одягу у Львові відображає його історичний контекст. Спочатку він – один із головних торгових центрів середньовічної Європи, потім місто у складі Польщі, Австрії, Німеччини, Росії. Кожна з цих країн намагалась виборювати першість у всіх галузях, а львів’яни швидко почерпували і засвоювали нові знання та технології. Так медичні костюми сучасного зразку у Львові з’явились одразу після того, як про їх доцільність почали говорити авторитетні європейські професори.

Галичина в цілому і Львів зокрема славляться своєю автентичною символікою, в якій відображені історичні, культурні, соціально-економічні та інші особливості регіону. Великий та малий герби, безліч оригінальних левиків, різноманітні орнаменти і вишивки та інші символи, які мають величезне значення для жителів конкретної місцевості. Будь-який з цих декоративних елементів ми можемо за допомогою вишивки скомпонувати з обраним фасоном і створити ваш персональний «Мед одяг Львів».

Сучасні тенденції та інновації в українському медичному одязі

На сьогоднішній день магазин мед одягу від ТМ «Грація» робить акцент на комфорт та безпеку. Завдяки використанню сучасних технологій ми маємо змогу створювати тканини, які приємно відчуваються на тілі, але при цьому мають високу функціональність та чудові захисні можливості. Вони довго носяться, легко перуться та довго зберігають естетичний вигляд.

Одна з важливих тенденцій сучасного медичного одягу – вдосконалення та різноманітність фасонів. Виробники зробили революційне відкриття – виявляється, костюм лікаря може поєднувати в собі відповідність усім стандартним вимогам і при цьому виглядати стильно! В нашому каталозі є безліч гарних кольорів, модних фасонів та оригінальних принтів, які дозволять медику підкреслити свій смак, виглядати стильно та оригінально, справляти позитивне враження на пацієнтів, особливо маленьких.

Вимоги до якості медичного одягу

Сучасний одяг для медиків на всі 100% повинен відповідати таким вимогам:

  1. Гарно пропускати повітря, дозволяючи шкірі дихати.
  2. Забезпечувати повну свободу рухів.
  3. Дарувати відчуття комфорту навіть при тривалому носінні.
  4. Мати водо- та брудовідштовхувальні властивості.
  5. Захищати від бактерій, мікробів, різних рідин та виділень.
  6. Зберігати цільність матеріалу та естетичний вигляд після прання та дезінфекції.
  7. Мати якісну фурнітуру.
  8. Бути легким та зручним.
  9. Не накопичувати статичний електричний заряд.
  10. Відповідати стандартам охорони праці.

Крім цього, медформа обов’язково має враховувати спеціалізацію лікаря, особливо, якщо це хірургія або швидка допомога. В залежності від напрямку діяльності фасони можуть відрізнятись та доповнюватись додатковими елементами, наприклад – світловідбивною стрічкою.

Як вибрати модний медичний одяг в Львові

Перед тим як купити медичний халат у Львові чи інший варіант медодягу, пам’ятайте, що він буде значимою частиною вашого професійного образу. Тому добре продумайте фасон, він має відповідати специфіці вашої медичної практики.

В нашому каталозі запропоновані халати та костюми, можна окремо придбати штани, блузу, жилетку чи шапочку. Якщо ви працюєте з дітками, доцільним буде матеріал з милим принтом. Він буде покращувати малечі настрій, допоможе легше пройти через лікарняні процедури.
В залежності від спеціалізації, варто звертати увагу на такі нюанси:

  • Костюми для хірургів передбачають мінімум кишень та декоративних елементів та відсутність фурнітури. Для поціновувачів класики у нас є білі хірургічні костюми, але вони все частіше поступаються місцем зеленим та синім варіантам. Причина цьому – нещодавні дослідження, які виявили, що білосніжний колір у світлі хірургічних ламп може засліплювати лікаря та викликати сльозотечу, що спричиняє додатковий ризик на операції.
  • Для стоматологів важливо, щоб костюм добре закривав зону шиї та обличчя і не дозволяв проникнення зубного пилу на шкіру.
  • Інфекціоністам потрібно максимально закрите та захищене вбрання.
  • Лікарям швидкої допомоги потрібен більш теплий, зносостійкий одяг, в якому буде комфортно працювати на вулиці, а також обов’язковою є наявність світловідбивних елементів.

Підсвідомий вплив на пацієнта спричиняє колір одягу медичного працівника, тому до його вибору теж потрібно підходити свідомо. Якщо для педіатра доцільним буде яскравий і навіть принтований варіант, то лікарям, які мають справу з нервовою та серцево-судинною системами організму краще зупинитись на спокійному відтінку.

Де купити медичний одяг в Львові

Купити медичний костюм жіночий (Львів) легко, швидко, зручно та приємно в нашому інтернет-магазині. У нас широкий асортимент традиційних костюмів, а також безліч індивідуальних пропозицій. Можемо пошити комплект під нестандартні параметри, додамо будь-який декоративний елемент. Співпрацюємо з клініками та салонами, які замовляють медичний одяг з оригінальним логотипом на весь колектив.

Якщо маєте сумніви стосовно того, який саме варіант підійде під специфіку вашої діяльності – зателефонуйте нашим менеджерам. Завдяки їх досвіду та індивідуальному підходу ви швидко знайдете свій ідеальний варіант.