Для лікарів, медсестер та іншого персоналу медичних установ медодяг - це, практично, стиль життя. У медичних костюмах багато лікарів проводять весь свій робочий час. В таких умовах вибір практичною і комфортного одягу виходить на перший план і вимагає більш ретельного підходу, ніж просто вибір кольору костюма. Необхідністю стають і зручні медичні штани, що сидять по фігурі і не сковують рухів фахівця. Давайте розберемося, як правильно вибрати фасон медичних штанів.

Тканина для медичних костюмів

Медичні і хірургічні костюми, як правило, відшиваются зі змішаної тканини 135 гр/м2 і 165г/м2 щільності. У складі такої тканини присутня 35% бавовни і 65% поліестеру. На відміну від чистої бавовни, сумішева тканина набагато менше мнеться, добре чиститься, має вологовідштовхувальні властивості і підвищену міцність. Разом з тим, вона приємна до тіла, що робить їй ідеальною для виробництва мед одягу. Щільна сумішева тканина 205гр/м 2 прекрасно тримає форму і чудово підходить для ділових медичних костюмів.

Деякі фасони чоловічих хірургічних костюмів відшиваются з 100% бавовни щільністю 205гр/м2. Ці вироби витримують кип'ятіння і тому популярні серед хірургів. Штани для медичних костюмів відшиваються з тієї ж тканини, що і куртки, або дещо щільнішої і різняться дизайном пояса, а також кишенями. Що стосується кишень, то вони бувають вшивні і накладні. Залежно від фасону медичних штанів, змінюється місце розташування і кількість кишень.

Еластичний пояс

Еластичний пояс забезпечує надійну фіксацію навколо талії. Штани з таким поясом дуже практичні і зручні у використанні. Найчастіше вони використовуються для хірургічних костюмів. При виборі штанів з еластичним поясом, беріть штани чітко свого розміру, так як якщо вони будуть малі в талії, ви будете відчувати дискомфорт під час роботи, а надто широкі доведеться поправляти, що також відволікає.

Еластичний пояс зі шнурком

Еластичний пояс зі шнурком дозволяє регулювати потрібну ширину пояса і забезпечує гарне прилягання брюк. Резинка в такому поясі трохи вільніша, ніж в еластичному, що забезпечує більшу свободу регулювання. Цей фасон поєднує переваги еластичних штанів і кращу фіксацію на талії за допомогою шнурка.

Комбінований пояс

Цей фасон брюк відрізняється не тільки зручністю, але ще і стильним виглядом. Спереду пояс фіксований, а самі штани мають застібку-блискавку. Ззаду в пояс вставлено еластичну стрічку. Лінія пояса цих брюк дуже добре прилягає і чудово виглядає. Завдяки цьому, їх можна носити з трикотажним верхом, залишаючи пояс відкритим.

Вибір правильного фасону брюк багато в чому залежить також від вашої статури. Тому найкраще поміряти різні фасони медичних штанів, щоб підібрати той фасон, який підходять саме вам.