Що одягнути на роботу? Це питання хвилює не тільки офісних працівників малих і великих фірм і корпорацій. Лікарі також змушені щодня шукати відповідь на це питання. Хтось вважає за краще носити під медичним одягом тільки нижню білизну, хтось - одягає під низ блузу, водолазку або плаття. Всі ці варіанти можливі, якщо немає строгих правил, які наказували б інше.

У багатьох приватних клініках і медичних установах питання медичної форми вирішується на корпоративному рівні. Тоді медперсонал знає точно, якого кольору, фасону і довжини повинен бути халат або костюм. Це економить час на вибір "правильного" одягу, однак не знімає інших питань: що доречно одягнути під халат, якщо в приміщенні прохолодно, або яку білизну вдягнути під білий костюм, щоб вона не виділялося під одягом.

На жаль, строгий дрес-код існує далеко не у всіх медичних центрах. І хоча виробники медичного одягу намагаються максимально допомогти у виборі гарного та зручного медичного одягу, який підходить для роботи лікаря і задовольняє вимоги самих різних груп пацієнтів, однак виникає ще багато нюансів, відповіді на які лікарю доводиться шукати самому.

У що одягнутися, щоб зігрітися?

Якщо в приміщенні, де доводиться працювати лікарям холодно взимку або досить прохолодно влітку, це може стати цілою проблемою. І стійко терпіти холод - зовсім не вихід. Що ж можна одягнути під медичний одяг, щоб зберегти тепло?

  • Тепла нижня білизна, в тому числі трикотажні топи та футболки з натурального матеріалу, відмінно підійдуть як "нижній шар" під медичний або хірургічний костюм.
  • Водолазка або тонкий шерстяний светр відмінно зігріють в холодну пору року. При цьому дуже важливо стежити за контрастністю одягу. Нижній одяг не повинен просвічуватися під медичним халатом.
  • Сорочка або блузка. Особливо стильно виглядають сорочки з краватками в комплекті з білим чоловічим медичним костюмом. Цей варіант відмінно підходить для співробітників адміністрації клінік і лікарів, яким за службовим обов'язком доводиться багато часу проводити в кабінеті, приймаючи пацієнтів. Класична спідниця до коліна і класична блуза - будуть не тільки красиво виглядати під медичним халатом, а й допоможуть зберегти необхідне тепло.
  • Трикотажна сукня для жінок або теплий жилет для чоловіків.
  • Кольоровий хірургічний костюм - зручний і дуже популярний варіант одягу під білий халат.

Яку білизну можна надіти під білий халат або костюм?

Окреме, але дуже важливе питання, яку білизну можна одягнути під білий халат або костюм. Існує кілька правил, які допомагають виглядати елегантно і стильно в одязі білого кольору, і зокрема, в медичній формі.

  • Під білий одяг не варто одягати кольорову білизну або білизну з принтами. І справа тут не тільки в тому, що яскраву білизну буде видно під білою тканиною, а й в тому, що яскрава тканина може пофарбувати білий халат або костюм. Ніколи наперед не відомо, наскільки стійку фарбу використовують виробники нижньої білизни, але під впливом поту і тепла, багато фарб (а особливо ті, де використовується червоний пігмент) залишають сліди на іншому одязі.
  • Біле не надягати! На жаль, існує поширений стереотип, що під білий одяг потрібно одягати білу білизну. Це не вірно. Біла білизна виділяється під білою тканиною халата нітрохи не менше білизни будь-якого іншого контрастного кольору. І вже точно не виглядає непомітно.
  • Під білим одягом рекомендується носити білизну тілесного кольору, близького до кольору Вашої шкіри. Ідеально, якщо воно до того ж буде безшовним.
  • Фактурна білизна і обтягуючий одяг - не сумісні. Мереживна білизна прекрасно виглядає на тілі, але створює непотрібні нерівності під одягом. Якщо Ви носите білі медичні штани - одягайте під них гладку білизну бежевого кольору (кольору nude).