Важливою складовою успіху будь-якої професійної діяльності є імідж фахівця. Люди досить передбачувано формують думку про професіоналізм медичних працівників і довіряють лише тим лікарям, поруч з якими відчувають себе звично, спокійно і впевнено. Тому підтримка іміджу серйозної людини, що знає свою справу, служить основним фактором у медичній діяльності.

У пацієнта немає можливості об'єктивно оцінити справжні знання, досвід і професійні якості лікаря. Судження про них складаються на підставі іміджу, і справлених вражень. Існують різні способи залучити пацієнтів і сформувати у них позитивну думку, імідж лікаря включає в себе багато факторів. Однак людина першочергово довіряє своїм очам. Саме тому зовнішній вигляд лікаря є найважливішою складовою його іміджу.

Медичний одяг відрізняється винятковою традиційністю і консерватизмом. У свідомості більшості людей білий халат є символом респектабельності, охайності і авторитетності. Уважне ставлення лікаря до одягу допомагає створити у пацієнтів позитивну думку про нього, розширює можливості для кар'єрного росту і покращує взаємовідносини з колегами і керівництвом.

Саме консервативність, яку несе в собі медичний одяг, дозволяє активно впливати на імідж лікаря. З іншого боку, завжди слід пам'ятати, що сучасне суспільство є досить диференційованим. Незважаючи на стандартну роль лікаря в соціумі, йому необхідно коригувати свій імідж і орієнтуватися на цільову групу, з якою він планує працювати. Тут допоможе індивідуальний стиль.

Традиційність медичного одягу не виключає того факту, що кожен рік створюються нові моделі, а модний медичний одяг дозволяє лікарю виглядати актуально і сучасно. Такі елементи лікарської уніформи, як вишивка на халаті або кольорові вставки в традиційно білий одяг, дозволять створити індивідуальний стиль, що позитивно відіб'ється на іміджі лікаря.

Найкраще виглядає одяг, виготовлений з натуральних тканин. Вони досить довговічні і комфортні. У той же час, специфіка медичної діяльності пред'являє свої особливі вимоги, яким повинні відповідати медичні костюми. Від них вимагається стійкість до забруднень, збереження привабливого зовнішнього вигляду протягом тривалого часу, не дивлячись на численні прання і хімчистки. У більшості випадків одяг лікаря обробляється спеціальними речовинами, що здатні відштовхувати воду і кров.

У свідомості кожного пацієнта присутній ідеальний образ лікаря - доброго, розумного і завжди готового прийти на допомогу. Саме якісний, акуратний і модний медичний одяг покликаний формувати такий імідж. Щоб завоювати довіру і повагу пацієнтів, лікар повинен бути традиційно одягнений і виглядати акуратно.