У кого з нас періодично не виникає почуття вдячності за швидко вилікуваний зуб, вчасно встановлений діагноз, ефективне лікування, термінову довідку або чудесний порятунок від неприємної хвороби?

При виписці з лікарні або пологового будинку, при відвідуванні дільничного лікаря або проходженні профогляду ми часто вдячні медикам. Людям в білих халатах або хірургічних костюмах, які не тільки нас вилікували, але і дбайливо доглядали, допомагали порадами і підбадьорювали теплим словом.

Не дивно, що багато вдячних пацієнтів задаються питанням: що подарувати лікарю?

Найпопулярнішими подарунками лікарям є: солодощі, гарне дороге спиртне і конверт з грошима. Воно і зрозуміло, адже цукерки, алкоголь і білий конверт можна купити практично в будь-якому магазині.

Однак уявіть собі на хвилинку, скільки коробок цукерок накопичується на полицях у лікарів. Скільки пляшок спиртного зберігається в домашніх і робочих барах? Приємні ці подарунки? Безумовно! Чи корисні? А ось це питання. Вибираючи подарунок, не варто забувати, що не всі лікарі в великих кількостях їдять солодке. А випити стільки алкоголю, скільки дарують вдячні пацієнти, і зовсім нереально без шкоди для здоров'я.

Що стосується конверта з грошима, то, з одного боку, це - хороший спосіб висловити свою подяку. З іншого боку, далеко не всі лікарі готові прийняти такий презент.

Що ж ще можна подарувати лікарю? Як висловити свою вдячність і підібрати не тільки приємний, а й потрібний подарунок? Ми зібрали цілий список корисних подарунків, які можна піднести лікарю та медсестрі.

Що подарувати лікарю: список подарунків

1. Якісний чай

Добірний чай в оригінальній упаковці може стати відмінним подарунком лікарю. Цей приємний напій допоможе йому відпочити і відновити сили після роботи або в перерві між прийомом пацієнтів. Якщо сумніваєтеся, який чай вибрати - візьміть набір з зеленого і чорного чаю.

2. Подарунковий сертифікат

Якщо лікар жінка - тоді подарунковий сертифікат в магазин косметики або парфумерії може стати відмінним подарунком на додаток до букету квітів.

3. Медичні сувеніри

Ці подарунки підійдуть не всім. Але якщо Ви точно знаєте, що ваш лікар оцінить оригінальну флешку у вигляді серця або зуба, незвичайний дизайн фонендоскопа або незвичайну статуетку, вперед!

4. Престижні канцтовари

Гарна ручка або вишуканий блокнот в шкіряній палітурці відмінно підійдуть, якщо Ви задалися питанням, що можна подарувати лікарю. Красиві канцтовари можуть стати прекрасним способом проявити Вашу вдячність за допомогу в одужанні і зробити приємне своєму лікарю.

5. Медичний одяг

Вибравши медичний одяг гарної торгової марки і правильно визначивши потрібний розмір, Ви абсолютно точно вгадаєте з подарунком. Від цього подарунка не відмовиться навіть самий неприступний лікар, який принципово не приймає від пацієнтів будь-які інші види матеріальної подяки.

У подарунок можна вибрати традиційний білий халат або костюм без зайвих деталей, або навпаки - шикарну модель з вишивкою. Вибираючи такий подарунок, заздалегідь обговоріть з продавцем або менеджером інтернет-магазину можливість обміну в разі, якщо розмір не підійде.

6. Подарунки ручної роботи

Що ще можна подарувати лікарю? Якщо ідея подарунка своїми руками Вас не лякає, Ви можете скористатися і таким варіантом. Залежно від ваших талантів, можна порадувати лікаря вишитою картиною, м'якою іграшкою, милом ручної роботи і багато чим іншим.

Вибираючи подарунок для лікаря, пам'ятайте: тільки подарунки, які ми робимо від щирого серця, здатні принести справжню радість. Який би варіант подарунка Ви не вибрали, головне, щоб він був від чистого серця.