За допомогою правильно підібраного одягу можна поліпшити практично будь-яку фігуру. Ні, для того, щоб стати менше на кілька розмірів, потрібно, звичайно, схуднути. А ось візуально прибрати 1-2 розміри або зробити вигини більш спокусливими можна і без виснажливих дієт і тренувань. Правильний одяг дозволяє це зробити просто і швидко. Потрібно лише знати деякі секрети.

Коригуємо фігуру за допомогою мед одягу

Щасливих володарок стандартних фігур і невеликих розмірів можна привітати - вони легко підберуть собі одяг в магазині і навряд чи помиляться при замовленні по інтернету. Однак, якщо знявши з себе мірки, Ви не можете визначитися з правильним розміром, то стандартний одяг не для Вас. Ваш варіант - індивідуальне пошиття. Інакше Вам доведеться миритися або з постійно розстібнутим на грудях ґудзиком, або з дуже вузькими в стегнах штанами.

Зовнішній вигляд лікаря цілком і повністю залежить від того, наскільки добре на ньому сидить медичний одяг. Мішкуватий костюм, який додає кілька кілограмів, не врятує ні шалено дорога імпортна тканина, ні найелегантніша вишивка. Але і річ потрібного розміру може не прикрашати, якщо Вам не підходить довжина або фасон виробу.

Що робити, якщо у Вас нестандартна фігура?

Підібрати підходящий фасон буде складно, якщо при виборі одягу Ви буде приймати до уваги ваш тип фігури. За допомогою одягу можна візуально скорегувати фігуру, створити правильні пропорції і приховати недоліки. Саме тому так важливо знати, який у Вас тип фігури і користуватися цими знаннями при покупці одягу.

Розрізняють 5 основних типів жіночих фігур - груша (відповідає символу А), трикутник (символи V і Т), пісочний годинник (символ X), яблуко (овал або символ O) і прямокутник (символ H). Визначити свою фігуру Ви можете візуально, уважно розглянувши себе в дзеркалі, або попросивши когось із близьких відзначити точками ширину ваших стегон, талії і плечей на великому аркуші паперу, прикріпленому до стіни на рівні Ваших плечей. А можна зробити своє фото в повний зріст в обтягуючому одязі і з допомогою лінійки порівняти ширину плечей, талії і стегон.

Тип фігури А

Особливості фігури: стегна набагато ширші плечей і торсу. При збільшенні ваги жир накопичується нижче талії, тобто, на стегнах і сідницях. У жінок, що мають таку фігуру, рідко повніє обличчя, а плечі, спина і шия завжди залишаються тендітними. Як правило, у жінок з фігурою у формі крапельки добре виражена талія. Цей тип фігури дуже жіночний і головним принципом при виборі одягу є плавність ліній.

Основне завдання при виборі медичного одягу - підкреслити талію, виділити верхню частину тіла і не робити акцент на стегна.

Жінкам з А-подібною фігурою підходять V-подібні вирізи, широкі коміри і лацкани, що розширюються догори. Добре виглядають вироби із застібкою "на запах", які створюють плавну лінію переходу від плечей до талії. Візуально збільшити плечі допоможуть плечики. До речі, це єдиний тип фігури, яким вони йдуть.

Візуально зменшити пропорції нижньої частини тіла допоможуть темні однотонні тканини медичних штанів. Верх костюма може бути виконаний як у світлій однотонної гамі, так і в тканини з малюнком. Таке поєднання кольорів верху і низу зробить фігуру більш пропорційною. Також цьому типу фігури підійдуть жакети, довжиною до середини стегна. А ось жакети, що контрастують з кольором штанів і закінчуються по верхній частині стегна, навпаки візуально розріжуть фігуру і привернуть непотрібну увагу до стегон.

Фігура трикутник, вона ж тип фігури V

У власниць цього типу фігури вузькі стегна, і широкі плечі. Як правило, цей тип властивий спортивним, підтягнутим жінкам, які звикли стежити за своєю фігурою. Жінки з V-подібною фігурою зазвичай прагнуть підкреслити стрункі ноги і візуально зменшити плечі.

При виборі медичного одягу, жінкам з цим типом фігури, слід звернути увагу на жакети з прямими, загостреними плечима, що звужуються до талії, вузькі спідниці і халати з заниженою талією. Виграшно підкреслити фігуру допоможуть моделі з глибоким V-подібним вирізом.

При виборі медичного костюма віддайте перевагу світлим штанам або спідниці і більш темного жакета. А ось що категорично не рекомендується носити жінкам з фігурою Трикутник, так це - двобортні куртки, широкі коміри і виріз "човником".

Тип фігури прямокутник

Особливості фігури: візуальне враження однакової ширини таза, талії і плечей. У жінок з цим типом фігури спостерігається схильність до накопичення жирових відкладень в районі талії і стегон.

Найкраще Вам підійдуть прямі фасони. На Вас будуть відмінно виглядати вузькі однобортні і двобортні жакети. При виборі медичного одягу Ви можете сміливо вибирати моделі з овальними, квадратними і V-подібним вирізом. Комбінуйте різні кольори для верху і низу. Що стосується малюнка тканини, то Вам підійде тканина в дрібний малюнок, клітина, тканини в тонку неконтрастну смужку.

Жінкам з прямокутною фігурою не підходять приталені фасони, які виділяють талію, а також моделі халатів з пояском по лінії талії. Найбільш поширена помилка, якої припускаються жінки з прямокутною формою фігури - вони починають шукати і підкреслювати талію. Не треба цього робити! Ваш одяг повинен вигідно підкреслювати груди і лінію стегон.

На Вас будуть чудово виглядати халати прямого крою, халати з заниженою талією і сукні-сорочки, з поясом по лінії стегон. Цьому типу фігури також підійдуть прямі вузькі спідниці, вузькі штани і штани прямого крою.

Тип фігури Х

Особливості фігури: широкі стегна, пишний бюст і тонка талія. Цей тип по праву вважається самим жіночним і привабливим.

Головне завдання при виборі медичного одягу - підкреслити природні достоїнства фігури.

Жінкам з фігурою "пісочний годинник" підійдуть м'які, плавні лінії одягу: рукава-реглан, закруглені лацкани, комір-шалька. Підходить V-подібний виріз. Талію потрібно обов'язково підкреслити за допомогою приталеного крою медичної куртки або за допомогою тонкого паска або ремінця. Найбільш підходящі малюнки для тканин - горошок, точка, квіткові мотиви, але ні в якому разі не чіткі геометричні малюнки.

Тип фігури О

Особливості фігури: широкі таз і плечі, повні руки, стегна і груди. У жінок з цим типом фігури красиві ноги і розкішне декольте.

При виборі медичного одягу варто зупинити свій вибір на довгому прямому жакеті та спідниці довжиною до коліна, або віддати перевагу штанам простого і вузького фасону, які підкреслять красу ваших ніг. Вам підійдуть моделі медичного одягу з глибоким V-подібним вирізом, а також подовжені моделі курток на блискавці. Найкраще Вам підійдуть однотонні тканини благородних відтінків.

Декоративні елементи найкраще розташовувати вище лінії грудей і нижче лінії талії. Таким чином, ваша фігура буде виглядати більш стрункою і витягнутою. Можливе використання ненав'язливого вертикального декоративного оздоблення, яке також зробить Вашу фігуру більш витягнутою.

Не підійдуть: приталені моделі, об'ємні кишені в області талії і живота, фасони з відрізною талією і поперечним малюнком.